<h2>Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο Αγία Παρασκευή Αττική</h2><p>Αγγελής Κυριάκος</p> <h2>Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο Αγία Παρασκευή Αττική</h2><p>Αγγελής Κυριάκος</p> <h2>Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο Αγία Παρασκευή Αττική</h2><p>Αγγελής Κυριάκος</p> <h2>Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο Αγία Παρασκευή Αττική</h2><p>Αγγελής Κυριάκος</p> <h2>Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο Αγία Παρασκευή Αττική</h2><p>Αγγελής Κυριάκος</p> <h2>Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο Αγία Παρασκευή Αττική</h2><p>Αγγελής Κυριάκος</p>
Previous Next
Νάρθηκες βρυγμού
Τι είναι οι ορθοδοντικοί νάρθηκες;

Οι ορθοδοντικοί νάρθηκες είναι διάφανα λεπτά «μασελάκια» τα οποία εφαρμόζουν απόλυτα και καλύπτουν μόνο τις επιφάνειες των δοντιών. Με μια σειρά από νάρθηκες επιτυγχάνονται σταδιακές μετατοπίσεις, ώστε να μετατοπιστούν τα δόντια και να «ισιώσουν» βάσει του σχεδίου θεραπείας που έχει αναπτύξει ο ορθοδοντικός σε συνεννόηση με τον ασθενή.

Επειδή είναι αόρατοι, είναι ιδανικοί για θεραπεία ενηλίκων ασθενών των οποίων ο τρόπος ζωής ή το επάγγελμα δεν επιτρέπει τη χρήση συμβατικών ορθοδοντικών μηχανισμών («σιδεράκια»).

Ένας ορθοδοντικός έλεγχος, σωστή διάγνωση και ένα τεκμηριωμένο σχέδιο θεραπείας είναι απαραίτητα για την επιτυχημένη θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες, όπως και με κάθε μορφή θεραπείας.

Για την δημιουργία των ναρθήκων απαιτείται ακριβής αποτύπωση των δοντιών, η οποία στη συνέχεια ψηφιοποιείται από ειδικές συσκευές και κατόπιν με τη βοήθεια Η/Υ κατασκευάζεται μια πλήρη σειρά ναρθηκών (μέθοδος CAD/CAM). Κάθε νάρθηκας μετακινεί τα δόντια προς την τελική τους θέση για μικρή απόσταση και έπειτα ο επόμενος στη σειρά νάρθηκας συνεχίζει αυτή τη μετακίνηση έως ότου το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτευχθεί.
 
Ο ασθενής πρέπει να φοράει τους νάρθηκες κάθε στιγμή, πέραν των γευμάτων (≈19 ώρες/ημέρα).

Πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται οι διαφανείς νάρθηκες;
Οι διαφανείς νάρθηκες είναι ιδανικοί για περιπτώσεις που απαιτείται απλή ευθυγράμμιση των δοντιών χωρίς εξαγωγές:
  • Ήπιος συνωστισμός δοντιών
  • Συνωστισμός που μπορεί να διορθωθεί με ελαφρά διεύρυνση του οδοντικού τόξου
  • Συνωστισμός που μπορεί να διορθωθεί με ελαφρά μείωση του πλάτους των δοντιών
  • Κενά μεταξύ των δοντιών