<h2>Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο Αγία Παρασκευή Αττική</h2><p>Αγγελής Κυριάκος</p> <h2>Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο Αγία Παρασκευή Αττική</h2><p>Αγγελής Κυριάκος</p> <h2>Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο Αγία Παρασκευή Αττική</h2><p>Αγγελής Κυριάκος</p> <h2>Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο Αγία Παρασκευή Αττική</h2><p>Αγγελής Κυριάκος</p> <h2>Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο Αγία Παρασκευή Αττική</h2><p>Αγγελής Κυριάκος</p> <h2>Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο Αγία Παρασκευή Αττική</h2><p>Αγγελής Κυριάκος</p>
Previous Next
Προσθετική επί εμφυτευμάτων
Γιατί πρέπει να αντικαταστήσω το δόντι/δόντια που λείπει;
 
Εκτός από το προφανές όφελος της καλύτερης λειτουργίας στην μάσηση και την ομιλία και της ουσιαστικής αισθητικής παρέμβασης στο χαμόγελό σας, η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων αναστέλλει την διαμόρφωση του γηρασμένου προσωπείου που προκύπτει λόγω απώλειας οστικής μάζας στο οστό της γνάθου. Η παρουσία οδοντικών εμφυτευμάτων αποτρέπει την απώλεια οστού με την μεταφορά πιεστικών δυνάμεων στην γνάθο κατά την διάρκεια της μάσησης. Η γνάθος αντιδρά σε αυτές τις δυνάμεις αυξάνοντας την οστική της πυκνότητα. Πολλαπλές μελέτες έχουν καταδείξει την ικανότητα των οδοντικών εμφυτευμάτων στον περιορισμό της οστικής απώλειας, στην αποκατάσταση της δομής του προσωπικού κρανίου και την ουσιαστική βελτίωση της θρέψης.
 
Οι απώλειες δοντιών που δεν αντικαθίστανται μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ανεπιθύμητες επιπλοκές:
 
• Μετατόπιση των υγιών δοντιών: όπου υπάρχει κενό από απώλεια δοντιού παρατηρούνται φαινόμενα υπερέκφυσης των αντίστοιχων δοντιών της έτερης γνάθου και μετατόπισης των γειτονικών δοντιών σε προσπάθεια κάλυψης του κενού. Αυτή η χρονίως εξελισσόμενη διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την προδιάθεση σε παγίδευση τροφής και τερηδονισμό των δοντιών.
• Δυσκολία στην μάσηση: Η απώλεια των δοντιών δημιουργεί τεκμηριωμένα προβλήματα δυσπεψίας, που σε περιπτώσεις μπορεί να είναι ιδιαιτέρως σοβαρού βαθμού.
• Απώλεια οστικής μάζας και ανάπτυξη γηρασμένου προσωπείου: Απώλεια της νεανικής όψης και της καλαίσθητης και αρμονικής ανατομικής του προσώπου εξαιτίας της οστικής απώλειας
• Απώλεια στήριξης των χειλιών
• Προβλήματα στην ομιλία: Σε περιπτώσεις απώλειας μπροστινών δοντιών, μπορεί να υπάρχουν έκδηλα προβλήματα ομιλίας.α